Carski praženec/Šmorn
CARSKI PRAŽENEC / ŠMORN
Zgodbe o nastanku te, vsem dobro poznane jedi, so številne. Najbolj pa je odmevna zgodba, da se je kraljevskemu kuharju ponesrečila palačinka, ki jo je pripravljal za cesarja Franca Jožefa I. Ravno zaradi tega ji je dodal pest rozin, dokončno razdrobil palačinko, jo posul s sladkorjem v prahu in ponudil kot novo jed.
Zgodbe o nastanku te, vsem dobro poznane jedi, so številne. Najbolj pa je odmevna zgodba, da se je kraljevskemu kuharju ponesrečila palačinka, ki jo je pripravljal za cesarja Franca Jožefa I. Ravno zaradi tega ji je dodal pest rozin, dokončno razdrobil palačinko, jo posul s sladkorjem v prahu in ponudil kot novo jed.
Sestavine :
4 kosi | Jajce - kokošje |
500ml | Kravje mleko - polnomastno |
220g | Pšenična bela moka |
1 žlica | Sladkor - beli |
1 ščepec | Sol |
Olje - sončnično/Maslo | |
Sladkor - v prahu V mojem primeru nisem dodala rozine namočene v rum, ker otroci ne marajo. Priprava :
SKRIVNOST: če med peko dodate pokrov se bo testo bolj napihnilo
|
Komentarji
Objavite komentar