Ruske kape

 Ruske kape 🧢






Testo:

- 4jajca
-4 žlice sladkorja
-4 žlice olje
-4 žlice mleka
- 4 žlice moke
-4 žlice kakava
- 1 pecilni prašek

Fil :
-600 ml mleka 
- 6 žlic sladkorja 
- 1 vanilijev sladkor
- 2vrečki pudinga od vanilije 
- 100g masla
- malo limonine lupinice 


Priprava:

Ko nadev zavre, 200 ml mleka zmešamo z vrečkami vanilijevega pudinga in limonino lupinico, preostalo mleko pa zavremo s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem. Ko zavre, v mleko dodamo stepen puding in ob stalnem mešanju kuhamo 1-2 minuti.






Pustimo, da se popolnoma ohladi, ko se ohladi pa z mešalnikom stepemo maslo, nato dodamo ohlajen puding in vse skupaj premešamo.
Za skorjo najprej penasto stepemo beljake z malo soli ob postopnem dodajanju sladkorja, nato pa enega za drugim dodajamo rumenjake. Nato dodamo olje, mleko in nato še presejano moko, pecilni prašek in kakav ter premešamo. Pekač obložimo s peki papirjem in testo razporedimo po celem pekaču. Skorjo pečemo 12-15 minut pri 200 stopinjah. Ko se skorja ohladi, z žlico ali okroglim modelčkom izrežemo kroge.
Dva kroga s pripravljenim nadevom vmes spojimo t.j
okoli namažemo s tanko plastjo nadeva, nato pa ta del povaljamo v kokosu.
Ruske kape prelijemo s stopljeno belo in temno čokolado z malo olja, nato okrasimo s kokosom.

Uživajte!






Komentarji

Priljubljene objave