Zdrobov narastek
ZDROBOV NARASTEK Katera hrana pa vas v mislih vrne v otroštvo? Katera je tista jed, ki vam jo je pripravljala mama, stara mama, teta, botra ali kakšna prijazna soseda, in se še danes živo spomnite okusa, vonja, oblike? Mene na otroštvo spomnin vleče zdrobov ali kot smo mu mi rekli gresov narastek.
SESTAVINE
0,5 l mleka
sol
60 gmargarine ali masla
120 gzdroba
4rumenjaki
limonina lupinica
4beljaki - sneg
120 gsladkorja
POSTOPEK
Mleko zavremo, malce solimo, dodamo maslo in med mešanjem zakuhamo zdrob. Ohlajeni masi vmešamo rumenjake, limonino lupinico in sneg, ki smo mu že stepenemu vmešali sladkor.
S tem napolnimo namaščen pekač ter spečemo v približno pol ure v naprej, na 180 - 200 stopinj, segreti pečici. Zraven se odlično prileže vroče sadje, gozdni sadeži, jagode,...
Komentarji
Objavite komentar