Kvaseni mehki rogljicki

Kvašeni mehki rogljički 



Mmmmm, mehki, nežni povrh vsega so hitro pripravljeni in topijo se v ustih. 
Sliši se božansko hitro zavihajte rokave in začnite, da tudi v vašem domu zadiši po vonju 
domačih pečenih rogljičkov. 




Sestavine: 

  • 500g pšenične bele gladke moke 
  • 3dl toplega mleka 
  • 20g svezega kvasa 
  • 1polna čajna žlička rjavega sladkorja 
  • 125 stopljenega masla 
  • pol čajne žličke soli 
  • 1jajce 

Priprava: 


  1. V manjši posodi najprej nadrobimo kvas, dodamo malo sladkorja, soli in kakšno jušno žlico moke ter zalijemo z 1 dl toplega mleka. Pustimo ob strani, da vzhaja.
  2. V posodi zmešamo vse ostale sestavine,moko maslo,preostanek mleka,sladkorja,soli, razen jajca ki ga bomo uporabili za končni premaz. Dodamo še posodico z kvasom in premešamo.
  3. Gnetem dokler ne dobimo gladko testo.
  4. Testo pokrijemo s kuhinjsko krpo in ga pustimo vzhajati 20 minut v pečici, ki smo je prej segreli na 80 stopinj Celzija.
  5. Ko je testo vzhajalo, ga razdelimo na dva dela in vsakega razvaljamo na pomokani površini.
  6. Razvaljano testo razdelimo na 8 delov – trikotnikov. Tudi drugo kroglico testa razdelimo na trikotnike. Če želimo večje rogljičke, lahko testo razdelimo samo na 4 dele. Poljubno zapolnimo rogljičke(marmelada,orehov nadev,skutni nadev,nutella).
  7. Trikotnike zavijemo v rogljičke, in sicer tako, da jih zavijamo od širšega dela proti konici. Rogljičke postavimo na peka papir. V posodi stepemo jajce in premažemo z njim rogljičke. Pečico segrejemo na 180 stopinj in pečemo dokler ne porumenijo.



Komentarji

Priljubljene objave