Kvaseni mehki rogljicki
Kvašeni mehki rogljički
Mmmmm, mehki, nežni povrh vsega so hitro pripravljeni in topijo se v ustih.
Sliši se božansko hitro zavihajte rokave in začnite, da tudi v vašem domu zadiši po vonju
Sliši se božansko hitro zavihajte rokave in začnite, da tudi v vašem domu zadiši po vonju
domačih pečenih rogljičkov.
Sestavine:
- 500g pšenične bele gladke moke
- 3dl toplega mleka
- 20g svezega kvasa
- 1polna čajna žlička rjavega sladkorja
- 125 stopljenega masla
- pol čajne žličke soli
- 1jajce
Priprava:
- V manjši posodi najprej nadrobimo kvas, dodamo malo sladkorja, soli in kakšno jušno žlico moke ter zalijemo z 1 dl toplega mleka. Pustimo ob strani, da vzhaja.
- V posodi zmešamo vse ostale sestavine,moko maslo,preostanek mleka,sladkorja,soli, razen jajca ki ga bomo uporabili za končni premaz. Dodamo še posodico z kvasom in premešamo.
- Gnetem dokler ne dobimo gladko testo.
- Testo pokrijemo s kuhinjsko krpo in ga pustimo vzhajati 20 minut v pečici, ki smo je prej segreli na 80 stopinj Celzija.
- Ko je testo vzhajalo, ga razdelimo na dva dela in vsakega razvaljamo na pomokani površini.
- Razvaljano testo razdelimo na 8 delov – trikotnikov. Tudi drugo kroglico testa razdelimo na trikotnike. Če želimo večje rogljičke, lahko testo razdelimo samo na 4 dele. Poljubno zapolnimo rogljičke(marmelada,orehov nadev,skutni nadev,nutella).
- Trikotnike zavijemo v rogljičke, in sicer tako, da jih zavijamo od širšega dela proti konici. Rogljičke postavimo na peka papir. V posodi stepemo jajce in premažemo z njim rogljičke. Pečico segrejemo na 180 stopinj in pečemo dokler ne porumenijo.
Komentarji
Objavite komentar