Krompirjevi kroketi

       Sestavine 
  • 750 g krompirja 
  • 50 g masla 
  • 100 g moke 
  • 1 ščepec muškatnega oreščka 
  • 1 jajce 
  • sol
  •  2 pesti drobtin 
  • olje za cvrtje 



Priprava : 


  • Krompir dobro operemo in položimo v lonec. Prilijemo toliko hladne vode, da je krompir popolnoma pokrit. Vodo solimo s ščepcem soli. Krompir kuhamo približno 20 minut (ali je krompir kuhan, preverimo s tankim in dolgim nožem, ki ga zapičimo v krompir). Ko je krompir kuhan, ga odcedimo in še vročega olupimo.


  • Olupljen krompir damo v skledo, v kateri ga pretlačimo. Dodamo maslo, nariban muškatni orešček, moko, sol in razžvrkljano jajce. Maso dobro pregnetemo, da dobimo gladko testo, iz katerega izoblikujemo 4 cm velike okrogle svaljke. Svaljke povaljamo v drobtinah, ki smo jih stresli na krožnik.


  • V kozici segrejemo olje za cvrtje, vendar pazimo, da se ne začne kaditi. Nato v olju zlato rjavo ocvremo krompirjeve svaljke. S penovko jih poberemo iz olja in odcedimo na papirnatih brisačkah.


Komentarji

Priljubljene objave