Krompirjevi kroketi
Sestavine
- 750 g krompirja
- 50 g masla
- 100 g moke
- 1 ščepec muškatnega oreščka
- 1 jajce
- sol
- 2 pesti drobtin
- olje za cvrtje
Priprava :
- Krompir dobro operemo in položimo v lonec. Prilijemo toliko hladne vode, da je krompir popolnoma pokrit. Vodo solimo s ščepcem soli. Krompir kuhamo približno 20 minut (ali je krompir kuhan, preverimo s tankim in dolgim nožem, ki ga zapičimo v krompir). Ko je krompir kuhan, ga odcedimo in še vročega olupimo.
- Olupljen krompir damo v skledo, v kateri ga pretlačimo. Dodamo maslo, nariban muškatni orešček, moko, sol in razžvrkljano jajce. Maso dobro pregnetemo, da dobimo gladko testo, iz katerega izoblikujemo 4 cm velike okrogle svaljke. Svaljke povaljamo v drobtinah, ki smo jih stresli na krožnik.
- V kozici segrejemo olje za cvrtje, vendar pazimo, da se ne začne kaditi. Nato v olju zlato rjavo ocvremo krompirjeve svaljke. S penovko jih poberemo iz olja in odcedimo na papirnatih brisačkah.
Komentarji
Objavite komentar