Bolognese omaka

 Bolognese omaka

                                            

Sestavine


  •  2 veliki žlici oljčnega olja
  •  6 rezin slanine
  •  2 veliki čebuli
  •  3 stroki česna
  •  2 sesekljana korenčka
  •  1 steblo stebelne zelene
  •  1 kilogram mletega govejega mesa
  • 2 kozarca rdečega vina
  •  2 pločevinki sesekljanih paradižnikov (ali svežih)
  •  2 lovorjeva lista
  •  sveže mlet črn poper
  • 800 do 1000 g testenin tagliatelle
  •  sveže nariban parmezan za postrežbo.                                            

Priprava

1. V veliki ponvi segrejte olje in na srednjem ognju opecite sesekljano slanino. Dodajte sesekljano čebulo in česen, dokler se ne zmehča. Povečajte ogenj in dodajte mleto meso. Pražite, dokler ne postane rjavo. Vlijte vino in pustite vreti, dokler se prostornina omake ne zmanjša za vsaj tretjino. Zmanjšajte temperaturo in dodajte nasekljano zeleno in paradižnik.
2. Prekrijte s pokrovko, omaka pa naj brbota pri srednji temperaturi od ure do ure in pol. Vsake toliko pomešajte.
3. Osolite vodo in jo zavrite v velikem loncu. V njej skuhajte tagliatelle, jih odcedite in razdelite na krožnike. Še preden jih prelijete z omako, jih potresite s parmezanom. Dodajte veliko omake, popoprajte in potresite s parmezanom.

Komentarji

Priljubljene objave