Carbonara


CARBONARA 


Sestavine za 4 osebe

  • 4 rumenjaki 
  • 1 celo jajce 
  • 150 g slanine 
  • 2 žlici olivnega olja 
  • 100 g sira 
  • sol,poper

Priprava

  1. Velik lonec napolnimo z vodo in ga pristavimo na kuhalnik. Ko bo voda skoraj zavrela, dodamo pol pesti grobe soli (vodo bomo tokrat malo manj solili zaradi zelo okusnega preliva).
  2.  Ko voda zavre, dodamo špagete in kapljico olja, ki prepreči, da bi se špageti sprijeli. Pustimo kuhati približno osem minut.
  3. Slanino narežemo na koščke, sir pa naribamo. V ponvi segrejemo olje in na njem pražimo slanino toliko časa, da postane rahlo hrustljava, maščoba pa postane prozorna. Odstavimo in pustimo, da se malo ohladi.
  4. V skledi razžvrkljamo rumenjake in celo jajce, dodamo večino sira, ščepec popra, ohlajeno slanino in olje, v katerem se je slanina pražila. Po potrebi dodamo tudi sol in vse skupaj dobro premešamo.
  5. Kuhane testenine odstavimo in dobro odcedimo. Na kuhalnik pristavimo ponev, v kateri smo pražili slanino, v njo stresemo testenine, jih prelijemo s pripravljeno zmesjo in na hitro premešamo, da se zmes in slanina lepo razporedita. Razdelimo po krožnikih in potresemo z malo popra ter sira.


Komentarji

Priljubljene objave