Domača goveja juha
Domača goveja juha
Sestavine :
- 500 g govejega mesa
- 2 krhki goveji kosti
- 2 korenčka
- polovica manjše zelene in rumene kolerabe
- manjši kos stebelne zelene
- par vejic peteršilja, drobnjaka in majarona
- 1 zvrhano čajno žličko soli, in cel poper po okusu
- 4-5 pesti jušnih rezancev
- 0,5 čajne žličke paradižnikovega koncentrata
Priprava:
- V večjo posodo položimo vse sestavine razen jušnih rezancev in paradižnikovega koncentrata.
- Sestavine zalijemo z okrog 3-4 litri vode.
- Posodo pokrijemo in vsebino najprej zavremo, ko zavre pa temperaturo znižamo na najnižjo ter kuhamo dobro uro ali dve.
- Nato juho odlijemo s cedilom in ji dodamo rezance. Kuhamo jih nekaj minut – odvisno od njihove debeline.
- Zadnjo minuto kuhanja dodamo še malce paradižnikovega koncentrata.
- Ko so kuhani, juho postrežemo in zraven priložimo še narezan svež peteršilj, ki si ga lahko vsak doda po želji.
Komentarji
Objavite komentar