Panna cotta

Panna cotta         
Sestavine: 
  • 4 dcl sladke smetane
  • 1 dcl mleka
  • 70 g sladkorja
  • 3 lističe želatine
  • 150 ml stepene sladke smetane
                                                                     Panna cotta z jagodami 
Postopek priprave panna cotte:

  1. Mleko, 4 dcl smetane in sladkor damo v kozico, kuhamo do vretja in ko zavre, zmanjšamo ogenj na srednjo moč ter ob rahlem vretju kuhamo še 20 minut, da se smetana zgosti in nato jo odstavimo s štedilnika. Med vretjem večkrat premešamo.
  2. Želatino v lističih pripravimo po navodilih na hrbtni strani vrečke- najprej jo namočimo v hladno vodo, da se zmehča, nato jo ožamemo in primešamo v zgoščeno smetano, takoj po tem, ko odstavimo s štedilnika in mešamo tako dolgo, da se raztopi.
  3. Ko se kuhana smetana ohladi do mlačnega, narahlo primešamo še 150 ml stepene sladke smetane in mešamo do enotne zmesi.Potem damo v hladilnik za 2 ure in postrežemo poljubno.

Komentarji

Priljubljene objave