Panna cotta
Panna cotta
Sestavine:
Sestavine:
- 4 dcl sladke smetane
- 1 dcl mleka
- 70 g sladkorja
- 3 lističe želatine
- 150 ml stepene sladke smetane Panna cotta z jagodami
- Mleko, 4 dcl smetane in sladkor damo v kozico, kuhamo do vretja in ko zavre, zmanjšamo ogenj na srednjo moč ter ob rahlem vretju kuhamo še 20 minut, da se smetana zgosti in nato jo odstavimo s štedilnika. Med vretjem večkrat premešamo.
- Želatino v lističih pripravimo po navodilih na hrbtni strani vrečke- najprej jo namočimo v hladno vodo, da se zmehča, nato jo ožamemo in primešamo v zgoščeno smetano, takoj po tem, ko odstavimo s štedilnika in mešamo tako dolgo, da se raztopi.
- Ko se kuhana smetana ohladi do mlačnega, narahlo primešamo še 150 ml stepene sladke smetane in mešamo do enotne zmesi.Potem damo v hladilnik za 2 ure in postrežemo poljubno.
Komentarji
Objavite komentar