Rafaelo kocke
Sestavine
Krema:
- 6 rumenjakov
- 10 dag sladkorja
- 3 žlice gladke moke
- 3 dl mleka
- 2 vanilijeva sladkorja
- 15 dag margarine
Biskvit :
POSTOPEK
Od jajc ločimo beljake in rumenjake.
Beljake stepemo v sneg, mu dodamo sladkor, moko, pecilni prašek in nazadnje kokosovo moko. Vse to stresemo v namaščen in pomokan pekač (34 x 19 cm). Masa za biskvit je dokaj gosta in jo pečemo 25 minut pri 180 stopinjah.
Krema:
2,5 dl mleka zavremo. Posebej v posodi zmešamo rumenjake, preostalo mleko, moko, sladkor in vanilijev sladkor. Ko nam mleko zavre, vanj počasi vlijemo jajčno mešanico in neprestano mešamo pribl. 5 - 10 minut do primerne gostote (kuhamo po istem postopku kot puding).
Kremo namažemo na biskvit in na koncu posujemo s kokosovo moko.
Komentarji
Objavite komentar