Torta monte

Torta monte                  
                                         

SESTAVINE

Testo:
15 daglešnikov
6beljakov
6 žlic sladkorja
6 žlic moke

Krema:
6rumenjakov
10 dagsladkorja
1vanilin sladkor
2-3vanilijevi pudingi
1 lmleka
2 žlici moke
10 dagčokolade za kuhanje 
25 dagmasla
10 dagsladkorja v prahu

Ter:
20 dagmaslenih keksov (Petit beurre,...)
4-5 žlic Nutelle

                                                                

POSTOPEK

1. Priprava testa:
lešnike popečemo v pečici, da jim odpade rjava kožica. Zavite v servieto jih s kladivom za meso potolčemo v grobe delce. V pekač, obložen s peki papirjem, potresemo lešnike in nanj zlijemo testo. Le-tega naredimo tako, da beljake stepemo v trd sneg, vanj dodamo sladkor ter primešamo moko. Pečemo na 180 stopinjah 10 minut.
Pečeno in ohlajeno testo zvrnemo na servirno mesto tako, da bodo lešniki na vrhu.
Krema:
8 dl mleka zavremo skupaj z vanilinim sladkorjem. Rumenjake penasto stepemo s sladkorjem ter dodamo vanilijev puding (za malo bolj stabilno torto raje 3 pudinge), moko in preostalo mleko. Vse to vmešamo v vrelo mleko. Kremo ohladimo in med hlajenjem mešamo. Maslo stepemo s sladkorjem v prahu in ga dodamo ohlajeni kremi. Medtem stopimo čokolado in jo primešamo v polovico kreme.
Za lažji nanos Nutello malo segrejemo in jo razmažemo preko lešnikov. Nanje položimo nadrobljene kekse.
Polijemo s svetlo kremo ter nato še s temno (pomagamo si z zajemalko, da se kremi ne pomešata).


Komentarji

Priljubljene objave