Mafini čokoladni
Mafini čokoladni
Za približno 20 muffinov:
- 2 vanilijeva sladkorja
- 2 čajni žlički pecilnega praška
- 2 jajci
- 200 g sladkorja
- 50 g bio kakava v prahu
- 450 g gladke pšenične moke
- 200 g čokolade za kuhanje (v čim večjim deležem kakava)
- 3,5 dl mleka
- 1,5 dl olja
Postopek priprave čokoladnih muffinov:
Rumenjaka ločimo od beljaka. V posodi najprej z električnim mešalnikom naredimo trd sneg.V drugo posodo damo rumenjak in mu dodamo sladkor ter vanilijev sladkor. Dodamo še olje in mešamo z električnim mešalnikom.Dodamo še mleko in kakav v prahu ter dobro premešamo.Moki dodamo pecilni prašek, oboje pa dodamo v zmes s kakavom.Premešamo in v zmes dodamo sneg beljakov. S kuhalnico ga rahlo vmešamo. Tega ne počnemo z električnim mešalnikom, saj potem muffini ne bodo več zračni in mehki.Dobiti moramo gladko zmes brez grudic.Čokoladi sesekljamo na srednje velike koščke. Ti naj ne bodo predrobni, saj se bodo sicer med peko stopili, naš cilj pa je, da “se čutijo pod zobmi.
Komentarji
Objavite komentar