Cakepops palcke

Cake pops, so lizikam podobni slastni grižljajčki na palčkah. Slastnega okusa, navdušijo mlajše, kot tudi starejše, saj je v vsakem od nas, vsaj malo otroka, ki še vedno obožuje lizike in temu podobne dobrote

SESTAVINE

Biskvit:
5jajc
25 dagmoke
20 dagsladkorja
1 dlolja
1 dlvode
pecilni prašek

250 gmascarponeja
kavni liker

palčke za lizike/ražnjiče
bela kuvertura
temna kuvertura
sladkorne perle
kokosova moka

POSTOPEK

Jajca, sladkor, vodo in olje zmešamo, dodamo moko s pecilnim praškom in pečemo na 180 stopinjah približno 30 minut. Pečen biskvit ohladimo in zdrobimo na čim manjše koščke.
Zdrobljenemu biskvitu primešamo mascarpone in kavni liker (cca. 1 dl). Masa mora biti ravno prav "pacasta," da se lepo oblikujejo kroglice, zato liker dodajamo postopoma.
Narejene kroglice postavimo v hladilnik, lahko pa tudi za nekaj časa v hladilno skrinjo, da se strdijo.
Stopimo belo in temno kuverturo in si pripravimo stojalo, kamor bomo cake popse odlagali (najbolje se obnese stiropor). Vsako palčko nato najprej pomočimo v čokolado (pol centimetra), nato jo zapičimo v kroglico. Kroglico nato pomočimo v stopljeno čokolado, nato pa s palčko potolčemo po robu kozarca, da odvečna čokolada odteče. Nato jo posujemo s kokosovo moko, sladkornimi perlami, lahko počakamo, da se čokolada strdi in jo nato okrasimo s čokolado druge barve...
Narejene zapičimo v stiropor in pustimo na hladnem, da se čokolada strdi.

Komentarji

Priljubljene objave