Bučna juha z hrustljavimi kruhki


Bučna juha z popečenimi kruhki 

RECEPT

SESTAVINE (za 2 osebi)

2 zeleni bučki

1 por

2 stroka česna

2 žlici olivnega olja

kajenski poper

sol

poper

0,8 l zelenjavne jušne osnove

2 vejici drobnjaka (neobvezno)

jogurt ali kisla smetana (neobvezno)

PRIPRAVA

Na segretem olju prepražite por, da se zmehča, a ne obarva.

Dodajte sesekljan česen, pražite še minuto, potem pa v kozico stresite na kocke narezano bučko ter jih prelijte z jušno osnovo. Tekočine naj bo toliko, da le-ta prekrije bučke in ne več.

Potresite s kajenskim poprom, premešajte in kuhajte toliko časa, da se bučke zmehčajo. Ko se bučke zmehčajo, juho spasirajte.

Popoprajte in dosolite, če je potrebno. Juho servirajte v skodelico, jo okrasite z narezanim drobnjakom in sveže mletim poprom in če želite, še z žlico jogurta ali kisle smetane.                         KRUHKI:                                                                   Vam stojijo stare žemlje? Potem bojo idealne za našo bučno juho. Potrebujete samo olivno olje, sol, poper, baziliko, origano, česen v prahu, petršilj ,timijan. Žemljo narežete na tanke rezine polijte z olivnim oljem ter dodate use začimbe. Zapečete na 180stopinj 10minut. Pa dober tek! 

Komentarji

Priljubljene objave