Bučna juha z hrustljavimi kruhki
Bučna juha z popečenimi kruhki
RECEPT
SESTAVINE (za 2 osebi)2 zeleni bučki
1 por
2 stroka česna
2 žlici olivnega olja
kajenski poper
sol
poper
0,8 l zelenjavne jušne osnove
2 vejici drobnjaka (neobvezno)
jogurt ali kisla smetana (neobvezno)
PRIPRAVANa segretem olju prepražite por, da se zmehča, a ne obarva.
Dodajte sesekljan česen, pražite še minuto, potem pa v kozico stresite na kocke narezano bučko ter jih prelijte z jušno osnovo. Tekočine naj bo toliko, da le-ta prekrije bučke in ne več.
Potresite s kajenskim poprom, premešajte in kuhajte toliko časa, da se bučke zmehčajo. Ko se bučke zmehčajo, juho spasirajte.
Popoprajte in dosolite, če je potrebno. Juho servirajte v skodelico, jo okrasite z narezanim drobnjakom in sveže mletim poprom in če želite, še z žlico jogurta ali kisle smetane. KRUHKI: Vam stojijo stare žemlje? Potem bojo idealne za našo bučno juho. Potrebujete samo olivno olje, sol, poper, baziliko, origano, česen v prahu, petršilj ,timijan. Žemljo narežete na tanke rezine polijte z olivnim oljem ter dodate use začimbe. Zapečete na 180stopinj 10minut. Pa dober tek!
Komentarji
Objavite komentar