Goveji zrezki v gorčični omaki

 Goveji zrezki v gorčični omaki

     
Goveja zrezke potolčemo ter namažemo z gorčico in olivnim oljem. Položimo ju v posodo ali vrečko in za nekaj ur (lahko tudi čez noč) shranimo v hladilnik. 

Čebulo, česen in peteršilj ločeno drobno sesekljamo. V ponev vlijemo olivno olje, najbolje kar tisto, v katerem so se marinirali zrezki, in ga segrejemo. Na segreto olje položimo zrezke in jih na hitro popečemo na obeh straneh. Lahko tudi popečete na maslu. Jaz osebno najraje pečem na maslu. Zrezke odstranimo iz ponve in jih pokrijemo, da ostanejo topli.

Na olju popražimo čebulo, da postekleni in se razpusti. Dodamo česen in peteršilj ter vse skupaj rahlo posolimo. Takoj, ko česen zadiši, prilijemo polovico tople jušne osnove ter dodamo vino in žlico gorčice. Jaz najraje uporabljam gorčična semena,lahko pa tudi gorčičo po želji. Počakamo, da omaka zavre, nato v ponev dodamo zrezke. 

Na nizkem ognju dušimo, dokler zrezki niso povsem mehki. Jušno osnovo prilivamo po potrebi. Omako po potrebi dodatno začinimo s soljo in/ali mletim poprom. Če se vam zdi, da omako morate zgostiti, to storite v posodi z vodo in zmešajte 1/2 žlici moke in z metlico zmešajte in dolijte v ponev z zrezki.     

Komentarji

Priljubljene objave