Rižota z piščanecem,paradižnikom in korenjem


Rižota z piščancem, paradižnikom in korenjem

POSTOPEK

  • PREPRAŽIMO ZELENJAVO 

    Korenje olupimo in narežemo na manjše kocke. Čebula sesekljamo, paradižnik razpolovimo, korenje narežemo na manjše kocke. Ponev pristavimo na zmeren ogenj, dodamo olivno olje in pripravljeno zelenjavo. Premešamo in pražimo 5 minut.

  • PIŠČANEC IN RIŽ

    Piščančje prsi narežemo na manjše kocke. Solimo in popramo, ter dodamo v ponev k zelenjavi. Ogenj povečamo, premešamo in pražimo 2-3 minute. Dodamo riž ter sesekljan česen in pražimo na zmernem ognju 5 minut, oziroma dokler riž ne postekleni.

  • KUHAMO

    Dodamo začimbe (timijan, kumino, papriko v prahu) in pražimo še minuto. Zalijemo z jušno osnovo ali vodo, pokrijemo s pokrovko in kuhamo 20minut.  Na koncu dodamo košček masla za boljši okus. Pa dober tek! 

Komentarji

Priljubljene objave