Princeske

 Princeske 

  

SESTAVINE

količina: 16 - 20 kosov

Krema:

6 dcl mleka

6 žlic sladkorja

jajca

4 - 5 žlic ostre moke

vanilijev sladkor

 

Paljeno testo:

2 dcl vode

7,5 dag margarine

10 dag gladke moke

ščep soli

jajca.     

POSTOPEK

Najprej pripravimo kremo. V hladno mleko zamešamo sladkor, rumenjake, vanilijev sladkor in moko. Pristavimo na štedilnik. Najbolje je, da kuhamo v posodi z dvojnim dnom ali nad soparo. Ves čas mešamo, da se ne naredijo grudice. V vročo kremo vmešamo trd sneg iz beljakov. Pustimo, da se krema hladi. V tem času pripravimo testo. V kozici segrejemo vodo, ki smo jo osolili in dodali margarino. Ko zavre, vsujemo moko (ne umikamo s štedilnika)in mešamo, dokler se ne naredi cmok, ki odstopa od posode in kuhalnice. Ohlajenemu testu (lahko je še malo mlačno) primešamo jajce, naslednje primešamo šele, ko je predhodno popolnoma umešano s testom. Na pekač, ki ga obložimo s peki papirjem, polagamo kupčke testa (pomagamo si z dvema žličkama, lahko jih tudi nabrizgamo).

Pečemo na 200 stopinj, dokler niso zlato zapečeni (raje bolj kot manj). Na začetku peke je prepovedano odpiranje pečice, ker vam bodo "padli skupaj".

Vroče princeske prerežemo, ohladimo in napolnimo s kremo, lahko tudi s smetano.

Komentarji

Priljubljene objave