Cake čokoladne lučke
Cake čokoladne lučke
Cake čokoladne lučke -pripomočki:
- silikonski pekač za 8 lučk (lučka mere 4 x 7 cm)
- 8 lesenih palčk za lučke
Cake čokoladne lučke – sestavine:
Sestavine zadoščajo za 10 lučk, vendar uporabljen je bil pekač za 8 lučk
Testo:
- 3 jajca
- 90 g sladkorja
- 80 g gladke moke
- 10 g grenkega kakava
In še:
- 2 žlici ruma
- 2 žlici lino lade (ali podobno)
- 5 kapljic pomarančne arome
- po potrebi še žlica ali dve pomarančnega soka
Čokoladni preliv:
- 120 g čokoladnih kapljic temne čokolade
- 120 g čokoladnih kapljic bele čokolade
- 2 kavni žlički kokosovega masla
- dekoracija po želji
Cake čokoladne lučke – postopek:
Jajca in sladkor stepemo v kremno zmes. Nato dodamo moko in grenki kakav. Ponovno stepemo in vse sestavine povežemo.
Maso za biskvit prelijemo v pekač, katerega smo obložili s peki papirjem. Uporabljen je bil pekač mere 32 x 19 cm, vendar oblika in velikost pekača nista bistvenega pomena, ker biskvit kasneje nadrobimo. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija, klasične peke, 12 do 15 minut – odvisno od pečice in velikosti pekača. Pazimo, da biskvita ne prepečemo.
Še topel (ne vroč) pečen biskvit nadrobimo. Nadrobljenemu biskvitu dodamo rum, lino lado in aromo pomaranče. Biskvit ročno zgnetemo, povežemo sestavine. Po potrebi dodamo še pomarančni sok. Če bodo cake lučke jedli otroci, lahko rum popolnoma zamenjamo s pomarančnim sokom. Masa mora biti sočna, rahlo lepljiva, vendar ne toliko, da bi bila premehka. V mislih imejmo, da mora biti masa toliko kompaktna in stabilna, da bo lepo stala na palčkah. Če bo premehka, bo biskvit zlezel iz palčke, če bo presuh, se bo pa drobil.
Sedaj z maso napolnimo silikonske modelčke za lučke. Maso s pomočjo prstov potlačimo v modelčke in pazimo, da zapolnimo vso prostornino. S pomočjo noža poravnamo in odstranimo odvečno maso biskvita. Nato v odprtino na silikonskem pekaču vstavimo lesene palčke za lučke.
Komentarji
Objavite komentar