Indijančki







 Indijančki

Sestavine:

Sestavine za piškote:
3 jajca
90 gramov sladkorja
110 gramov moke

Sestavine za kremo:
135 gramov beljakov
90 gramov sladkorja
200 gramov sladkorja – toliko vode da prekrije sladkor

Sestavine za obliv:
250 gramov jedilne ali temne čokolade
70 gramov olja


Postopek: 

Jajca ločimo. Rumenjake zmešamo s sladkorjem. Iz beljakov ustvarimo čvrst sneg in mu dodamo rumenjake. Narahlo premešamo in med mešanjem dodamo moko.
Maso z dresirno vrečko nabrizgamo v obliki kupčkov na papir za peko. Pečemo na 175 stopinjah 15 minut. Ohladimo.
Iz beljakov in sladkorja naredimo čvrst sneg. Iz sladkorja in vode skuhamo sladkorno raztopino – da doseže 117 stopinj. Stopljen sladkor vmešamo v beljakovo zmes. Kremo nato mešamo da se med mešanjem ohladi. Mešamo kar nekih 10-15 minut. Med mešanjem in hlajenjem se bo tudi zgostila.
Nabrizgamo jo na pečene piškote.
Indijančke potopimo v čokoladni obliv. 

Komentarji

Priljubljene objave