Jajčni namaz

 Jajčni namaz

Jajčni namaz, kot smo ga jedli v osnovni šoli. Se ga spomnite? Že kar nekaj poskusov priprave namaza imam za seboj. Vedno uspe res dober recept, ampak nikoli tako dober, kot je bil v tisti v osnovnošolski menzi. Je to samo nostalgija, ali so uporabljali kakšne skrivne sestavine?




Jajčni namaz potrebuje le kos svežega kruha in malica je popolna.  


Sestavine za jajčni namaz:

  • 5 jajc
  • 3 zvrhane žlice majoneze
  • 2 žlici kisle smetane
  • žlička gorčice
  • 5 srednje velikih kislih kumaric
  • en manjši korenček (ali pol večjega)
  • 30 ml olivnega olja
  • sol
  • poper

Postopek:

  1. Korenček operemo, olupimo in ga skuhamo.
  2. Vzamemo 5 jajc in jih skuhamo na trdo kuhano in popolnoma ohladimo.
  3. Skuhan korenček in kumarice na drobno sesekljamo, nasekljane kumarice popivnamo s papirnato brisačo.
  4. V večji skledi z vilicami pretlačimo trdo kuhana jajca.
  5. Ločeno zmešamo majonezo, kislo smetano, gorčico in olivno olje. Nastalo omako vmešamo k pretlačenim rumenjakom, kumaram in korenju.
  6. Vse še začinimo s poprom, soljo, premešamo in postavimo v hladilnik za kakšno uro, da se okusi dobro povežejo.
  7. Lahko pa seveda postrežemo tudi takoj, najbolje je s svežim kruhom ali na rezini popečenega toasta.
  8. Preden postrežemo pa še okrasimo z nasekljanim peteršiljem.

Komentarji

Priljubljene objave