Jajčni namaz
Jajčni namaz
Jajčni namaz, kot smo ga jedli v osnovni šoli. Se ga spomnite? Že kar nekaj poskusov priprave namaza imam za seboj. Vedno uspe res dober recept, ampak nikoli tako dober, kot je bil v tisti v osnovnošolski menzi. Je to samo nostalgija, ali so uporabljali kakšne skrivne sestavine?
Jajčni namaz potrebuje le kos svežega kruha in malica je popolna.
Sestavine za jajčni namaz:
- 5 jajc
- 3 zvrhane žlice majoneze
- 2 žlici kisle smetane
- žlička gorčice
- 5 srednje velikih kislih kumaric
- en manjši korenček (ali pol večjega)
- 30 ml olivnega olja
- sol
- poper
Postopek:
- Korenček operemo, olupimo in ga skuhamo.
- Vzamemo 5 jajc in jih skuhamo na trdo kuhano in popolnoma ohladimo.
- Skuhan korenček in kumarice na drobno sesekljamo, nasekljane kumarice popivnamo s papirnato brisačo.
- V večji skledi z vilicami pretlačimo trdo kuhana jajca.
- Ločeno zmešamo majonezo, kislo smetano, gorčico in olivno olje. Nastalo omako vmešamo k pretlačenim rumenjakom, kumaram in korenju.
- Vse še začinimo s poprom, soljo, premešamo in postavimo v hladilnik za kakšno uro, da se okusi dobro povežejo.
- Lahko pa seveda postrežemo tudi takoj, najbolje je s svežim kruhom ali na rezini popečenega toasta.
- Preden postrežemo pa še okrasimo z nasekljanim peteršiljem.
Komentarji
Objavite komentar