Cheesecake z jagodami brez pečenja

Cheesecake z jagodami brez pečenja


SESTAVINE ZA TESTO (piškotno dno): 
• 200 g piškotov 
• 50 g olupljenih mandljev 
• 100 g stopljenega masla

SESTAVINE ZA NADEV: 
• 500 g sirnega namaza (npr. Philadelphia) 
• 200 g sira maskarpone 
• 180 g kisle smetane 
• 150 g vaniljevega sladkorja v prahu 
• 100 g bele čokolade

SESTAVINE ZA JAGODNI PRELIV: 
• 400 g jagod 
• 25 g sladkorja 
• 1 žlica jedilnega škroba



PRIPRAVA:

TESTO: V kozici stopite maslo. Medtem ko se hladi, v mešalniku zmeljite piškote in olupljene mandlje. Zmleto zmes stresite v skledo, jo prelijte s stopljenim maslom in dobro pregnetite. Z dobljeno maso prekrijte namaščeno dno pekača za pite in oblikujte trdno piškotno dno. Za približno 30 minut postavite v hladilnik.

NADEV: Nad parno kopeljo stopite belo čokolado in jo nato prelijte v večjo skledo. Dodajte sirni namaz, maskarpone, kislo smetano in sladkor v prahu. Počasi zmešajte in z enakomerno zmesjo prekrijte piškotno dno.

JAGODNI PRELIV: V kozici na malo vode prekuhajte jagode, sladkor in jedilni škrob ter z zmesjo prekrijte cheesecake. Po želji v pito zarežite nekaj zarez, da se preliv lepo razporedi tudi v notranjost nadeva in pričara privlačne vzorce. 

Cheesecake za nekaj ur položite v hladilnik in ga prijetno ohlajenega postrezite.








Komentarji

Priljubljene objave