Cheesecake z jagodami brez pečenja
Cheesecake z jagodami brez pečenja
SESTAVINE ZA TESTO (piškotno dno):
• 200 g piškotov
• 50 g olupljenih mandljev
• 100 g stopljenega masla
SESTAVINE ZA NADEV:
• 500 g sirnega namaza (npr. Philadelphia)
• 200 g sira maskarpone
• 180 g kisle smetane
• 150 g vaniljevega sladkorja v prahu
• 100 g bele čokolade
SESTAVINE ZA JAGODNI PRELIV:
• 400 g jagod
• 25 g sladkorja
• 1 žlica jedilnega škroba
PRIPRAVA:
TESTO: V kozici stopite maslo. Medtem ko se hladi, v mešalniku zmeljite piškote in olupljene mandlje. Zmleto zmes stresite v skledo, jo prelijte s stopljenim maslom in dobro pregnetite. Z dobljeno maso prekrijte namaščeno dno pekača za pite in oblikujte trdno piškotno dno. Za približno 30 minut postavite v hladilnik.
NADEV: Nad parno kopeljo stopite belo čokolado in jo nato prelijte v večjo skledo. Dodajte sirni namaz, maskarpone, kislo smetano in sladkor v prahu. Počasi zmešajte in z enakomerno zmesjo prekrijte piškotno dno.
JAGODNI PRELIV: V kozici na malo vode prekuhajte jagode, sladkor in jedilni škrob ter z zmesjo prekrijte cheesecake. Po želji v pito zarežite nekaj zarez, da se preliv lepo razporedi tudi v notranjost nadeva in pričara privlačne vzorce.
Cheesecake za nekaj ur položite v hladilnik in ga prijetno ohlajenega postrezite.
Komentarji
Objavite komentar