Pomarančni chesscake
Pomarančni chesscake
Odlična, hitro pripravljena sladica, pri kateri niti pomislimo ne na uporabo pečice. Piškotno dno in krema iz sladke smetane se lepo podata k osvežilem pomarančnem želeju, ki da cheesecaku svežino.
Sestavine so prilagojene okroglemu pekaču s premerom 20 cm
Za piškotno dno potrebujemo:
- 200 g navadnih maslenih piškotov
- 80 g masla
- 1 žlica kisle smetane
Maslene piškote razdrobimo oz. zmeljemo. Maslo v kozici v celoti razstopimo in počakamo, da se malce ohladi. Zdrobljene piškote stresemo v večjo posodo, dodamo stopljeno maslo in kislo smetano. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo kompaktno maso. Maso nato razporedimo po celotnem pekaču, da maso potlačimo si lahko pomagamo s kozarcem ali z žlico.
Za kremo potrebujemo:
- 350 g sladke smetane
- 1 kremfix
- 1 vanilijev sladkor
Sladko smetano stepemo do čvrstega med stepanjem dodamo valijec sladkor ter kremfix. Kremo na to razporedimo po celotnem pekaču, pomagamo si z lopatko, da je površina čim bolj ravna. Vse skupaj za nekaj časa postavimo v hladilnik, da se krema ohladi in postane kompaktna. Pripravimo pomarančni žele.
Za pomarančni žele potrebujemo:
- 6 pomaranč
- 1 želatina v prahu
Pomaranče ročno ožamemo oz. izstisnemo sok. Pomarančnega soka naj bo 350 ml. Pripravimo želatino. Želatino pripravimo na način, kot je naveden na embalaži. Torej vsebino vrečke želatine zmešamo z 4 žlicami hladne tekočine in počakamo cca. 10 min da se napoji. V kozici segrejemo želatino, da se razstopi. Ohlajeno želatino na to dodamo pomarančnemu soku in premešamo. Ohlajeni Pomarančni žele počasi vlivamo na kremo.
Cheesecake naj nekaj ur počiva v hladilniku.
Komentarji
Objavite komentar