Pomarančni chesscake

 Pomarančni chesscake





Odlična, hitro pripravljena sladica, pri kateri niti pomislimo ne na uporabo pečice. Piškotno dno in krema iz sladke smetane se lepo podata k osvežilem pomarančnem želeju, ki da cheesecaku svežino.

Sestavine so prilagojene okroglemu pekaču s premerom 20 cm

Za piškotno dno potrebujemo:

  • 200 g navadnih maslenih piškotov
  • 80 g masla
  • 1 žlica kisle smetane

Maslene piškote razdrobimo oz. zmeljemo. Maslo v kozici v celoti razstopimo in počakamo, da se malce ohladi. Zdrobljene piškote stresemo v večjo posodo, dodamo stopljeno maslo in kislo smetano.  Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo kompaktno maso. Maso nato razporedimo po celotnem pekaču, da maso potlačimo si lahko pomagamo s kozarcem ali z žlico.

Za kremo potrebujemo:

  • 350 g sladke smetane
  • 1 kremfix
  • 1 vanilijev sladkor

Sladko smetano stepemo do čvrstega med stepanjem dodamo valijec sladkor ter kremfix. Kremo na to razporedimo po celotnem pekaču, pomagamo si z lopatko, da je površina čim bolj ravna.  Vse skupaj za nekaj časa postavimo v hladilnik, da se krema ohladi in postane kompaktna. Pripravimo pomarančni žele.

Za pomarančni žele potrebujemo:

  • 6 pomaranč
  • 1 želatina v prahu

Pomaranče ročno ožamemo oz. izstisnemo sok. Pomarančnega soka naj bo 350 ml. Pripravimo želatino. Želatino pripravimo na način, kot je naveden na embalaži. Torej vsebino vrečke želatine zmešamo z 4 žlicami hladne tekočine in počakamo cca. 10 min da se napoji. V kozici segrejemo  želatino, da se razstopi. Ohlajeno želatino na to dodamo pomarančnemu soku in premešamo. Ohlajeni Pomarančni žele počasi vlivamo na kremo. 

Cheesecake naj nekaj ur počiva v hladilniku.


Komentarji

Priljubljene objave