Kolač z aronijami in pudingom
Kolač z aronijami in pudingom
Sestavine:
Testo:
100 g masla pri sobni temperaturi
80 g sladkorja
1 vaniljev sladkor
2 jajca
70 g kisle smetane
180 g moke
pol pecilnega praška
Polnjenje:
400 ml mleka
60 g sladkorja
1 prašek vanilijevega pudinga
200-250 g jagod aronije
Drobtine:
100 g moke
50 g sladkorja
1 vaniljev sladkor
ščepec cimeta
75 g hladnega masla
Priprava
Za biskvit maslo zmešamo kremasto, dodamo obe vrsti sladkorja in vse mešamo 2 minuti. Nato dodajte po eno jajce in po dodajanju vsakega jajca mešanice dobro premešajte. Zmešajte tudi kislo smetano. Na koncu primešamo še moko, pomešano s pecilnim praškom.
Pekač (30 cm x 22 cm) obložimo s papirjem za peko, papir namastimo in namočimo. Zmes vlijemo in postavimo v pečico, ogreto na 180 ° C, pečemo približno 15 minut.
Za nadev zavremo 300 ml mleka.
100 ml mleka zmešajte s sladkorjem in pudingom ter skuhajte puding v kuhanem mleku.
Aronijo operemo in pustimo v cedilu, da se odcedi.
Za drobtine dajte vse sestavine v skledo in jih podrgnite s prsti, da dobijo drobtine.
Na vroč biskvit enakomerno razporedite topel puding in nanj raztresite jagode aronije. Pripravljene drobtine razporedimo po torti in vrnemo v pečico ter vse pečemo še 30 minut pri 180 ° C.
Pečeno torto pustimo, da se ohladi.
Po želji ga potresemo s sladkorjem v prahu.
Komentarji
Objavite komentar