Kolač z aronijami in pudingom

Kolač z aronijami in pudingom

 Sestavine:

Testo:

100 g masla pri sobni temperaturi

80 g sladkorja

1 vaniljev sladkor

2 jajca

70 g kisle smetane

180 g moke

pol pecilnega praška


Polnjenje:

400 ml mleka

60 g sladkorja

1 prašek vanilijevega pudinga

200-250 g jagod aronije


Drobtine:

100 g moke

50 g sladkorja

1 vaniljev sladkor

ščepec cimeta

75 g hladnega masla





Priprava

Za biskvit maslo zmešamo kremasto, dodamo obe vrsti sladkorja in vse mešamo 2 minuti. Nato dodajte po eno jajce in po dodajanju vsakega jajca mešanice dobro premešajte. Zmešajte tudi kislo smetano. Na koncu primešamo še moko, pomešano s pecilnim praškom.

Pekač (30 cm x 22 cm) obložimo s papirjem za peko, papir namastimo in namočimo. Zmes vlijemo in postavimo v pečico, ogreto na 180 ° C, pečemo približno 15 minut.

Za nadev zavremo 300 ml mleka.

100 ml mleka zmešajte s sladkorjem in pudingom ter skuhajte puding v kuhanem mleku.

Aronijo operemo in pustimo v cedilu, da se odcedi.

Za drobtine dajte vse sestavine v skledo in jih podrgnite s prsti, da dobijo drobtine.


Na vroč biskvit enakomerno razporedite topel puding in nanj raztresite jagode aronije. Pripravljene drobtine razporedimo po torti in  vrnemo v pečico ter vse pečemo še 30 minut pri 180 ° C.



Pečeno torto pustimo, da se ohladi.


Po želji ga potresemo s sladkorjem v prahu.

Komentarji

Priljubljene objave