Sirčkov kolač z limonino kremo v kozarcu

 

Sirčkov kolač z limonino kremo v kozarcu






Sestavine

podlaga
  • 100 g keksov Petit-Beurre
  • 50 g masla
sirčkova krema
  • 250 g maskarponeja
  • 250 g kremnega sira
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 1 žlička vaniljeve paste
limonina krema
  • pribl. 1,2 dl limoninega soka
  • lupinica 4 limon
  • 200 g sladkorja
  • 100 g masla
  • 4 veliki rumenjaki

Predpriprava

■ PODLAGA. Maslo narežemo na kockice. Pristavimo ga in počasi stopimo.
■ Kekse zdrobimo v drobtine. Prilijemo stopljeno maslo in dobro premešamo. Mešanico razdelimo v kozarce, te pa pokrijemo s prozorno folijo in položimo v hladilnik.
■ Sirčkova krema. Maskarpone in kremni sir stepamo, da se dobro povežeta. Nazadnje primešamo sladkor v prahu in vaniljevo pasto. Kremo nadevamo v dresirno vrečko, nato pa jo nabrizgamo na podlago v kozarcih. Kozarce znova pokrijemo, potem pa jih položimo nazaj v hladilnik. Za 2–3 ure.

Priprava

■ LIMONOVA KREMA. Maslo narežemo na kocke, ki jih položimo v kozico.
■ Limonino lupinico drobno naribamo na maslo. Limone ožamemo, sok pa nalijemo v kozico. Dodamo še sladkor, pristavimo in počasi segrevamo. Da se sladkor stopi.
■ Rumenjake gladko razmešamo, potem pa jih počasi vmešamo v limonino zmes. Vse skupaj kuhljamo med mešanjem, da se mešanica zgosti v kremo. Da prevleče hrbet žlice (žlico potopimo v kremo, s prstom potegnemo po hrbtni strani, na žlici pa ostane sled prsta). Limonovo kremo odstavimo in ohladimo.
■ Limonino kremo razdelimo v kozarce iz hladilnika. Kozarce s sladico položimo v hladilnik še za 60 minut.

Komentarji

Priljubljene objave