Kinder bueno torta
Kinder bueno torta
Sestavine:
Za biskvit:
6beljakov
150g sladkorja
90g mletih lešnikov
60g moke
Za kremo:
430g bele čokolade
250ml zagrete sladke smetane
4paketa kinder bueno čokolade
Druga krema:
6 rumenjakov
1 vanilijev puding
2 žlice sladkorja
300ml pudinga
180g mascarpone sir
Priprava:
Beljake z sladkorjem postopoma zmešamo. Ko je krema dovolj gosta ugasnemo mešalnik in dodamo z lopatko mlete lešnike in moko.
Damo na tri dele in damo peči na 180 stopinj za 15min.
Prvo kremo pripravimo tako, da belo čokolado nalomimo v posodi in zagrejemo sladko smetano ter prelijemo čez čokolado in zmešamo. Kremo damo v hladilnik za 1uro, potem ko je dovolj trda dodamo nalomljen kinder bueno in zmešamo.
Drugo kremo pripravimo tako, da 6 rumenjakov, sladkor in van.puding zmešamo ter od 300ml vzamemo par žlic v posodo in zakuhamo puding.
Kremo damo v hladilnik, ko je dovolj mrzla zmešamo zraven 180g mascarpone sira.
Biskvit polagamo in ga premažemo z nutello dodamo prvo kremo in drugo, nalozimo drugi biskvit in ponovimo postopek.
Nakoncu jo okrasimo po svoje.
Komentarji
Objavite komentar