Kinder bueno torta

 Kinder bueno torta  




Sestavine:

Za biskvit:

6beljakov

150g sladkorja 

90g mletih lešnikov

60g moke


Za kremo:

430g bele čokolade

250ml zagrete sladke smetane

4paketa kinder bueno čokolade

Druga krema:

6 rumenjakov

1 vanilijev puding 

2 žlice sladkorja 

300ml pudinga 

180g mascarpone sir 








Priprava: 

Beljake z sladkorjem postopoma zmešamo. Ko je krema dovolj gosta ugasnemo mešalnik in dodamo z lopatko mlete lešnike in moko. 

Damo na tri dele in damo peči na 180 stopinj za 15min.

Prvo kremo pripravimo tako, da belo čokolado nalomimo v posodi in zagrejemo sladko smetano ter prelijemo čez čokolado in zmešamo. Kremo damo v hladilnik za 1uro, potem ko je dovolj trda dodamo nalomljen kinder bueno in zmešamo. 

Drugo kremo pripravimo tako, da 6 rumenjakov, sladkor in van.puding zmešamo ter od 300ml vzamemo par žlic v posodo in zakuhamo puding.

Kremo damo v hladilnik, ko je dovolj mrzla zmešamo zraven 180g mascarpone sira. 

Biskvit polagamo in ga premažemo z nutello dodamo prvo kremo in drugo, nalozimo drugi biskvit in ponovimo postopek. 

Nakoncu jo okrasimo po svoje. 






Komentarji

Priljubljene objave