Tiramisu

 Tiramisu







SESTAVINE


g
piškotov (lady fingers, bebe, savoiardi) 
3
žlice
kave
3
jajca
100
g
sladkorja v prahu
500
g
sira mascarpone
2
žlici
konjaka
1
žlička
naribane pomarančne lupinice
2
žlici
kakava v prahu 

 Priprava


Manjšo kozico s približno 3 dl vode pristavimo na kuhalnik in vodo zavremo. V vrelo vodo dodamo približno tri zvrhane žlice kave, ki jo dobro premešamo. Vsebino nekajkrat prevremo, nato pa kozico odstavimo.

V dve skledi ločimo beljake in rumenjake. Beljake z električnim mešalnikom stepemo v trd sneg, rumanjakom pa dodamo sladkor in jih penasto umešamo. V rumenjake z metlico vmešamo mascarpone, nato pa še beljakov sneg. Za boljši okus v kremo dodamo konjak in nastrgano pomarančno lupinico.

Kavo prelijemo v plitko skledo z ravnim dnom. V kavi z obeh strani pomakamo piškote in jih polagamo v pravokotno stekleno posodo. Ko z njimi obložimo celo dno posode, jih enakomerno premažemo s polovico pripravljene kreme. Po kremi ponovno razporedimo v kavi namočene piškote in jih obložimo s preostankom kreme. Kremo po vrhu enakomerno pogladimo in posujemo s kakavom v prahu. Sladico za več ur postavimo v hladilnik, da se vse sestavine dobro prepojijo.

Tiramisu razrežemo na poljubno velike kose, ki jih serviramo na krožnike in postrežemo.


Komentarji

Priljubljene objave