Jabolčna pita na hitro
JABOLČNA PITA NA HITRO
Sestavine (za pekač velikosti 35 x 20 cm):
♦ 1,2 kg jabolk
♦ 2 jogurtova lončka sladkorja
♦ žlička mletega cimeta
♦ 2 vanili sladkorja
♦ 2 jogurtova lončka gladke moke
♦ 2 jogurtova lončka pšeničnega zdroba
♦ pecilni prašek
♦ ščepec soli
♦ 150 g masla + 20 g za namastitev pekača
Jabolka operemo, olupimo in naribamo. Dodamo jih v skledo, kjer jih zmešamo z lončkom sladkorja, cimetom in vanili sladkorjem.
V drugi skledi zmešamo moko, pšenični zdrob, sol, pecilni prašek, lonček sladkorja in vanili sladkor.
Pekač dobro namastimo z maslom in vanj dodamo dva lončka suhe zmesi, ki jo enakomerno debelo razporedimo po celotni površini. Zmes prekrijemo s polovico naribanih jabolk. Po jabolkih znova razporedimo dva lončka suhe zmesi, po njej pa razporedimo še preostanek jabolk. Sledi še zadnja plast suhe zmesi, po kateri razporedimo na rezine narezano maslo.
Pecivo pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija, 40 minut. Ko je pečeno, ga malce ohladimo, potem pa narežemo na poljubno velike kose. Ponudimo še toplo ali hladno.
♦ 1,2 kg jabolk
♦ 2 jogurtova lončka sladkorja
♦ žlička mletega cimeta
♦ 2 vanili sladkorja
♦ 2 jogurtova lončka gladke moke
♦ 2 jogurtova lončka pšeničnega zdroba
♦ pecilni prašek
♦ ščepec soli
♦ 150 g masla + 20 g za namastitev pekača
Jabolka operemo, olupimo in naribamo. Dodamo jih v skledo, kjer jih zmešamo z lončkom sladkorja, cimetom in vanili sladkorjem.
V drugi skledi zmešamo moko, pšenični zdrob, sol, pecilni prašek, lonček sladkorja in vanili sladkor.
Pekač dobro namastimo z maslom in vanj dodamo dva lončka suhe zmesi, ki jo enakomerno debelo razporedimo po celotni površini. Zmes prekrijemo s polovico naribanih jabolk. Po jabolkih znova razporedimo dva lončka suhe zmesi, po njej pa razporedimo še preostanek jabolk. Sledi še zadnja plast suhe zmesi, po kateri razporedimo na rezine narezano maslo.
Pecivo pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija, 40 minut. Ko je pečeno, ga malce ohladimo, potem pa narežemo na poljubno velike kose. Ponudimo še toplo ali hladno.
Komentarji
Objavite komentar