Kuskus s paradižnikovo omako s tuno in koruzo
Kus kus s paradižnikovo omako s tuno in koruzo
Čebulo in česen olupimo ter ju ločeno drobno sesekljamo. Tunino in koruzo odcedimo.
Dodamo sol, pristavimo na ogenj in vsebino zavremo. Takoj, ko zavre, kozico pokrijemo in temperaturo znižamo, da tekočina zgolj rahlo vre. Kus kus pripravimo po navodilih.
V globlji ponvi ali kozici segrejemo olje, na katerem posteklenimo sesekljano čebulo. Dodamo česen in ga skupaj s čebulo pražimo minuto, da zadiši. Nato dodamo paradižnik in začimbe po okusu (sol, poper, čili, origano, bazilika ipd.). Omako zavremo, potem pa jo na nizkem ognju kuhamo približno 10 minut.
V omako vmešamo koruzo in tunino, ki smo jo z vilicami razkosali na manjše kose. Vse skupaj kuhamo še približno 2 minuti.
Kuhan kuskus premešamo z vilicami, da ga razrahljamo, nato pa ga serviramo na krožnike in postrežemo skupaj s pripravljeno omako. Zraven ponudimo skledo solate.
Komentarji
Objavite komentar