Piščančji medaljoni malo drugače
Piščančji medaljoni malo drugače
Sestavine:
•800-900g pišč.fileja
•4jajca
•3 žlice olivnega olja
•1žlica origana
•1žlica curry-a
•1žlica česna v prahu
•1,5 žlica soli
•popra pol žlice
•1pecilni prašek
•4žlice moke
•1žlica gorčice
Priprava:
Meso narežemo na majhne kocke. Zmešamo jajca in dodamo vse sestavine v posodo.
Dodamo meso, ki smo ga narezali na kocke in vse skupaj zmešamo ter pokrijemo z plastično folijo.
Posodo postavimo za 1h v hladilnik lahko tudi čez noč.
Dodamo okrogi 250ml olja in jih popecemo na vsaki strani približno 3minute.
Zravn se odlično prileže Tzatziki omaka s feto(recept) :
Priprava:
Kumaro po potrebi olupimo in podolžno razpolovimo. Z žličko odstranimo semena in jih zavržemo. Izdolbeni polovički grobo naribamo in posolimo s 1/4 žličke soli. Pustimo stati vsaj 10 minut, da se iz kumare izloči odvečna tekočina. Medtem časom česen olupimo in ga skupaj s koprcem drobno sesekljamo.
Nasoljeno kumaro z rokami dobro ožamemo (pomagamo si lahko tudi z gazo ali krpo) in jo stresemo v posodo. Dodamo jogurt, sesekljan česen in koper, limonin sok ter nadrobljeno feto. Sestavine dobro premešamo, da dobimo enotno zmes, ki jo po okusu začinimo s soljo in sveže mletim poprom.
Tzatziki lahko takoj postrežemo, ali pa posodo pokrijemo in za 2 uri shranimo v hladilnik, da se okusi lepo razvijejo. Ko tzatziki postrežemo, ga po vrhu prelijemo z malo kakovostnega olivnega olja.
Komentarji
Objavite komentar