Piščančji medaljoni malo drugače

 Piščančji medaljoni malo drugače





Sestavine:

•800-900g pišč.fileja

•4jajca

•3 žlice olivnega olja

•1žlica origana

•1žlica curry-a

•1žlica česna v prahu

•1,5 žlica soli 

•popra pol žlice 

•1pecilni prašek 

•4žlice moke 

•1žlica gorčice

Priprava: 

Meso narežemo na majhne kocke. Zmešamo jajca in dodamo vse sestavine v posodo. 

Dodamo meso, ki smo ga narezali na kocke in vse skupaj zmešamo ter pokrijemo z plastično folijo. 

Posodo postavimo za 1h v hladilnik lahko tudi čez noč.

Dodamo okrogi 250ml olja in jih popecemo na vsaki strani približno 3minute.

Zravn se odlično prileže Tzatziki omaka s feto(recept) :


1
velika podolgovata solatna kumara
400
g
grškega jogurta
2-3 žlice limoninega soka
1
strok
česna
nekaj vejic svežega kopra (približno 1 žlica drobno sesekljanega)
60
g
feta sira 
sol
mleti poper (po želji)
olivno olje

Priprava: 

Kumaro po potrebi olupimo in podolžno razpolovimo. Z žličko odstranimo semena in jih zavržemo. Izdolbeni polovički grobo naribamo in posolimo s 1/4 žličke soli. Pustimo stati vsaj 10 minut, da se iz kumare izloči odvečna tekočina. Medtem časom česen olupimo in ga skupaj s koprcem drobno sesekljamo. 

Nasoljeno kumaro z rokami dobro ožamemo (pomagamo si lahko tudi z gazo ali krpo) in jo stresemo v posodo. Dodamo jogurt, sesekljan česen in koper, limonin sok ter nadrobljeno feto. Sestavine dobro premešamo, da dobimo enotno zmes, ki jo po okusu začinimo s soljo in sveže mletim poprom. 

Tzatziki lahko takoj postrežemo, ali pa posodo pokrijemo in za 2 uri shranimo v hladilnik, da se okusi lepo razvijejo. Ko tzatziki postrežemo, ga po vrhu prelijemo z malo kakovostnega olivnega olja. 

Komentarji

Priljubljene objave