Zimske lučke

 Zimske lučke 







Sestavine:

  • 2 jajci
  • 60 g sladkorja
  • 1 vanilij sladkor
  • 70 g moke
  • 40 g čokolade v prahu
  • žlica nutelle
  • žlica ruma
  • žlička pecilnega praška (cca. 6g)

Celi jajci in sladkor stepemo, da jajca dobro narastejo. Dodamo rum in nutello, dobro premešamo, na koncu dodamo še čokolado v prahu ter moko s pecilnim praškom. Pečemo 15 minut na 180° v manjšem pekaču (jaz sem uporabila tortni model 24 cm). Pečen biskvit ohladimo, zdrobimo in dodamo:

  • 3 žlice nutelle
  • 0,5 dcl mleka

Vse skupaj dobro premešamo in se lotimo izdelovanja. Potrebujete silikon v obliki sladolednih palčk in maso napolnimo notri.Lotimo se okraševanja.

Najprej stopimo čokolado, kateri dodamo olje in sicer toliko, da čokolada postane lepo tekoča. Candy meltsom je potrebno dodati več olja kot običajni čokoladi, saj so bolj gosti. Dobro ohlajene palčke vzamemo iz hladilnika.Ko se čokolada okoli palčke strdi pričnemo z oblivanjem. Pripravimo si pladenj s peki papirjem na katerega bomo lučke odlagali.

 Lučko pomočimo v čokolado in z njo zaokrožimo, da jo popolnoma prekrijemo, nežno dvignemo in zavrtimo med prsti, da odteče odvečna čokolada, postavimo na peki papir. Poizkusimo jo postaviti čimbolj naravnost, da ne visi potem vsaka palčka v svojo smer :). Če ste oblivali s candy meltsi se bo obliv strdil zelo hitro že na sobni temperaturi, če pa ste uporabili čokolado, oblite in okrašene lučke, čim prej postavite na hladno.


Komentarji

Priljubljene objave