Trileče

 Trileče

Pravijo, da je najboljšo različico te famozne sladice mogoče dobiti v Istanbulu. Vendar vas tudi domača verzija, ki jo lahko naredite po spodnjem receptu, prav gotovo ne bo razočarala. Gre za enostaven postopek in hitro pripravo. 







Biskvit:
7 jajc
8 jušnih žlic sladkorja
20 jušnih žlic moke (približno 180-200 g)
½ vrečke pecilnega praška

Preliv:
800 ml mleka
350 ml sladke smetane
320 ml kondenziranega mleka

Vrhnji preliv:
karamela in bela čokolada

Postopek:

Rumenjake ločimo od beljakov, nato pa beljake stepemo v čvrst sneg. Lahko dodamo tudi ščepec soli, saj se v tem primeru beljaki boljše stepajo. Postopoma dodajamo sladkor. Nato postopoma in na najmanjši hitrosti stepamo dalje ter posamično, enega za drugim, dodajamo rumenjake.

Moko in pecilni prašek pomešamo v posodici in ju tudi dodajamo postopoma, tako da ju presejemo na stepena jajca, ter nato vmešamo na nizki hitrosti. Zmes prelijemo v pekač, obložen s peki papirjem in pečemo približno pol ure na 180 stopinjah Celzija.

Vmes v večji vrč dodamo vse tri vrste mleka in premešamo. Ko se biskvit speče, ga na več mestih prebodemo z vilicami in še mlačnega prelijemo z mlekom. Po vrhu polijemo karamelo in dodamo belo čokolado.


Komentarji

Priljubljene objave