Lotus torta

 Lotus torta





PIŠKOTNO DNO:
250 g Lotosovih piškotov
100 g masla
FIL:
250 gr Lotus krema
350 ml sladke smetane
400 gr kremnega sira 
100 gr sladkorja v prah

 
Piškotno dno :

Lotosov biskvit zmeljemo, dodamo stopljeno maslo, premešamo in vtremo v model premera 22 cm.
Postavite v hladilnik, medtem ko pripravljate nadev.

Fil:

Dobro ohlajeno mlečno sladko smetano stepemo, ne pretrdo in odstavimo
V drugi skledi na kratko stepemo kremni sir s sladkorjem v prahu, dodamo vanilijevo aromo in lotosovo kremo.
Vse skupaj še malo lepo stepemo in na koncu dodamo stepeno sladko smetano ter vse skupaj nežno premešamo, ročno premešamo.
Enakomerno porazdelimo po piškotni podlagi in pustimo eno uro, da se ohladi in strdi v hladilniku. GLAZURA:

Kozarec z lotosovo kremo postavimo v ponev z vročo vodo, da postane tekoča in z njo prelijemo nadev, potrebovali bomo približno 150 gr.
Okrasimo po želji in pustimo na hladnem še nekaj ur, najbolje čez noč.










Komentarji

Priljubljene objave