Plazma mak tortica
Za osnovo je potrebno:
• 200g mletega maka
• 150 g sladkorja
• 1 vanilijev sladkor/vaniljeva aroma• 4 žlice zdroba
• 600 ml mleka
• 150 g masla
• 350g mlete plazme
Sadni del:
450 g zamrznjenih gozdnih sadežev ali malin
2 žlici gustina
Sok pol limone
Vanilijev sladkor ali aroma vanilije
In sladkor dodatno, če imate radi, da je sadje bolj sladko, približno 2 žlici
Preliv:
150 g bele cokolade
80 ml sladke smetane
Priprava:
V ponev stresemo mak, sladkor, vanilin, zdrob in mleko. Postavite na ogenj, da zavre. Ko zavre mesamo, ko se zmes zgosti (po nekaj minutah) v vroco zmes dodamo
maslo in mesamo dokler se ne stopi... Nato dodamo mlete piskote in premesamo, nato pa vlijemo v model premera 24 cm ali 20x30 in
postavimo v hladilnik.
Sadni del: Sadje damo v ponev, ko se odmrzne in spusti sok, dodamo limonin sok, sladkor in gustin, mesamo dokler se fino ne
zgosti kot marmelada.
Za preliv cokolada:
Sladko smetano damo v kozico segrevat a ne, da zavre takoj, ko se segreje dodamo cokoladne kocke odstavimo z ognja pocakamo nekaj minut. Nato mesajte, dokler se ne zdruzi. Prelijemo cez torto in pustimo
v hladilniku, da se strdi.
Tako preprosto.
Komentarji
Objavite komentar